Spring til indhold

Havtornens Rige: Skallerup/Sønderlev Vennebjerg Lønstrup

Aktivt samfund. Rigt foreningsliv. Friskole- børnehave og vuggestue. Unik natur. Spændende kulturarv. Alsidigt erhvervsliv med mange kunsthåndværkere

Landsbyforum brev til byråd 19.11.10

ET RET SÅ CENTRALISTISK FORLIG

 UDTALELSE fra LANDSBYFORUM om SKOLEFORLIGET

 LANDSBYFORUM, der er en sammenslutning af 45 landsbyer i Hjørring Kommune, har ved et møde tirsdag aften d. 18. nov. besluttet at fremsende følgende:


Vi protesterer fortsat kraftigt mod det vedtagne forlig, der for os at se er ret så centralistisk i dets udformning:

Lukning af intet mindre end 7 landsbyskoler og en bevarelse af 5 overbygninger i Hjørring By, hvor der så i alt kun er 9 overbygningsskoler i hele Hjørring Kommune.

 Vi mener, det vigtigt, at eleverne undervises i lokalmiljøet, hvad kommunens landdistriktpolitik da også foreskriver. Med forliget må vi forvente, at der skal udarbejdes såvel ny landdistriktpolitik som kommuneplan med de høringer, der måtte ligge heri.

 Vi tror på, at lærerne til den enkelte skole kan tilføre hele skolemiljøet positive værdier, selv om de ikke er bosiddende i lokalområdet. ( Som svar på et tidligere fremført postulat ).

Vi ønsker udvikling i landområderne og ikke afvikling! – i modsætning til det spinkle flertal, som forliget kan fremvise.

Vi prioriterer såvel familiernes ve og vel som livskvalitet meget højt.

Endelig vil vi stille spørgsmålstegn ved hele den økonomiske udregning, der ligger bag forliget. Dokumentationen har bestemt ikke været overbevisende.

Der har hen ad vejen været peget på ganske mange faktorer, der sagtens kan give et helt andet slutresultat end det, der har været lagt frem.

Har man egentlig tænkt over, at når børnene/eleverne går i skole væk fra deres egen landsby, kan motivationen til at komme tilbage efter endt uddannelse sagtens være minimeret – ligesom motivationen for unge familier til at bosætte sig i en landsby, hvor samlingspunktet er væk.

Det er bydende nødvendigt, at hele forslaget til en ny skolestruktur hurtigt tages op til revision. Forliget, som det foreligger, kan borgerne i Hjørring Kommune bestemt ikke være tjent med.

Landsbyforum d. 19. nov. 2010

Kjeld Larsen, formand


InfoLand nyheder

    Kommunal

  • Der er ingen indlæg

FACEBOOK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.