Spring til indhold

Havtornens Rige: Skallerup/Sønderlev Vennebjerg Lønstrup

Aktivt samfund. Rigt foreningsliv. Friskole- børnehave og vuggestue. Unik natur. Spændende kulturarv. Alsidigt erhvervsliv med mange kunsthåndværkere

Brev fra skolebestyrelsen

12.11.2010

Kære forældre , børn  og personale på Skallerup Skole

 

Det er svært, det her.  Sønderknusende. Det er ialt 8 skoler, der nu skal lukke i Hjørring Kommune. Vi er altså ikke de eneste. Brutaliteten virker overvældende. 30% af Hjørrings skoler lukker nu henoversommerferien 2011. 

Af alle skoler kæmpede Skallerup bedst og bravest. ”Hvem har dog hjerte til at lukke os?”, sagde Karen, da hun sidst så jer alle kæmpe i grønne trøjer.  Ja, det ved vi nu, hvem der havde.  Socialdemokraterne, Lokallisten, SF og de Konservative har stemt for, at en besparelse på 1-2 % af et samlet B&U budget på 1,2 mililliard kun kan findes på denne vanvittige måde.  Venstre og Dansk Folkeparti er ikke med i det forlig, der lukker Skallerup Skole. Svenning Christensen er Venstre, men, med VENSTRES gruppe sat uden for indflydelse – kunne ingen venstremand gøre en forskel. 

Velvidende, at vi havde svære odds, så satsede vi til det sidste på mirakler – de findes. Mosbjerg skole ved Sindal fik lov at leve, selvom de er dyrere end os per elev – og over prognosens horisont ikke har flere børn. Men, de havde en lokalt valgt mand i flertalsgruppen – og en borgmester fra Sindal, der måske alligevel er blevet så glad for at bære borgmesterkæden, at hans hårde stil på lukning a skoler alligevel fandt bedst anvendelse uden for hans egen vælgerkreds. Det er også en del af demokratiets spilleregler, men kampe skal altid kæmpes. Lærer vi vores børn, at det ikke kan betale sig alligevel, så har vi frataget dem håbet og troen på, at man kan gøre en forskel.  Og jeg synes vi alle har gjort en forskel i vores kamp for vores skole og lokale liv. Jeg har set, mærket og oplevet en utrolig energi i vores samfund. Den energi skal vi tage med os. Det er en skat vi skal bevare. Den er meget værd og kan ikke værdisættes. Og, den kan bruges til meget.

I Bestyrelsen vil vi nu forsøge at give Skallerup Skole så værdig og god en udgang som muligt til fordel for børn, personale og alle os andre – og alle er velkomne med såvel opmuntrende kommentarer – som det modsatte. Råd og input – ja, alt.  I hører nærmere fra skoles personale om afholdels af ”gravøl” – eller det der ligner.

I Bestyrelsen vil vi også arbejde for  at kunne lave – ”så lovli’ som mowli” –  en god ”afleveringsforretning” til folkene omkring Friskolen Skallerup. De mennesker får mig til at tænke på en af mine ynglingssalmer, der blev sunget da jeg selv i tidernes morgen havde morgensang på Skallerup Skole, nemlig  ”Det haver så nyligen regnet” :

Det har regnet – men regnen gav grøde,
det har stormet – men stormen gjorde stærk.
Som de tro’de, at skoven alt var øde,
så de vårkraftens spirende værk.
For de gamle, som faldt,
er der ny overalt,
de vil møde, hver gang der bliver kaldt.

Personligt skal jeg nu henregnes til de gamle som faldt 😉 Men jeg er meget, meget stolt over, at der er nye overalt, der nu rykker. Er I interesseret, så hold øje med opslagene fra Friskolen Skallerup og besøg hjemmesiden.

Fra Bestyrelsen på den gamle Skallerup skole vil vi gerne sige verdens største tak for en uforglemmelig og unik opbakning. Ingen ord dækker den indsats, der er ydet, på trods af svære odds.Med venlig hilsen

Bestyrelsen for Skallerup Skole og Børnehave

Vibe Gro, mobil 40198073

InfoLand nyheder

    Kommunal

  • Der er ingen indlæg

FACEBOOK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.