Spejdernes Høstmarked er aflyst

Det årlige høstmarked er aflyst på grund af covid-19. I stedet vil man kunne besøge Spejdernes Garagesalg i Lønstrup og støtte spejderne med køb af lopper

SKALLERUP: 2020 er blevet året hvor rigtigt mange fast traditioner er blevet brudt, med aflysninger af såvel større og mindre arrangementer, for at mindske risiciene for spredning af Corona-virussen, og det kommer til at påvirke foreningerne hårdt økonomisk. Ved KFUM-spejderne i Skallerup-Vennebjerg har man også valgt at traditionen med et stort høstmarked, hvor der har været loppe-telt fyldt med fine sager og folk, tombola og stor kage salg i caféen, også bliver aflyst for ikke lave et arrangement hvor gæsterne kan være utrygge ved at komme.

– Jeg ved at der er rigtigt mange der gerne vil støtte os her ved spejderne i Skallerup-Vennebjerg, og som trofast kommer år efter år for at købe et par lodder til tombolaen, kigge igennem alle loppesagerne, og også købe deres eftermiddagskaffe her ved spejderne, udtaler gruppeleder Michael Bue Nielsen i en pressemeddelelse fortsætter:

– Når jeg tænker på dem som hver år er kommet til vores Høstmarked her ved spejderne i Skallerup-Vennebjerg, så tror jeg at der er en stor del at dem, der tilhøre den gruppe af borgere som skal passe lidt mere på sig selv, ved at holde afstand og undgå stor forsamlinger, og jeg tror derfor, at mange af dem vil vælge vores arrangement fra, af frygt for smitte risikoen ved et sådan arrangement.

Det har bestemt ikke været en nem beslutning for gruppen at vælge at aflyse deres Høstmarked. Det kommer til at trække dybe spor, i forhold til de aktiviteter som gruppen vil lave i lang tid frem. Høstfesten har altid været meget velbesøgt, og det har givet et godt økonomisk rygstød til mange spejderaktiviteter i gruppen, til glæde for børnene.

– Jeg ved godt at i det store billede, så er det ikke os her ved spejderne i Skallerup-Vennebjerg, som har det sværeste med følgevirkningerne efter corona-virussen økonomisk, men selv i vores lille spejder gruppe, så betyder de mange aflysninger noget på bundlinjen. Alt det som vi plejer at ”tjene” lidt på, som hjælper ved Dyrskuet i Hjørring, og nu vores egne Høstmarked, har været med til at vi har kunne holde vores deltagerbetaling på et niveau hvor alle har mulighed for at være med, udtaler Michael Bue Nielsen.

Som et forsøg på at hente lidt af den økonomiske støtte tilbage til gruppen, har man valgt at lavet en udvidelse af Spejdernes Garage-salg i Lønstrup, hvor man altid har kunne kigge ind hvis porten var åben.

– Vi vil forsøge med et større telt på forpladsen ved Garagesalget på Rubjergvej i uge 31, for at komme af med nogle af de mange ting som der er blevet afleveret til spejdernes loppe-telt, og så håber vi at de der plejer at komme til Høstmarked på Spejderborgen, vil kigge forbi hernede og på den måde være med til at støtte vores spejder her i lokalområdet, udtaler Per Nielsen, formand for bestyrelsen i Skallerup-Vennebjerg.

– Der bliver ikke helt så meget plads i teltet ved garagesalget, som vi har haft i loppe-teltet til Høstmarked, så der vil løbende blive fyldt op med nye sager, så der ikke er det samme pres på at være de første til at komme ind og finde det fine vase eller porcelænsfigur, og vi håber på den måde at flere vil komme forbi og kigge ind, udtaler Per Nielsen

Spejdernes Garagesalg kan besøges i hele uge 31 på Rubjergvej 15 i Lønstrup.

Del på facebook
Del på Facebook

FACEBOOK