Spring til indhold

Havtornens Rige: Skallerup/Sønderlev Vennebjerg Lønstrup

Aktivt samfund. Rigt foreningsliv. Friskole- børnehave og vuggestue. Unik natur. Spændende kulturarv. Alsidigt erhvervsliv med mange kunsthåndværkere

Skumringstid i hele NORDEN

Om Skumringatid:
Nordisk Litteraturuge finder sted en gang om året, i uge 46, og der arrangerer biblioteker, skoler og andre kulturinstitutioner højtlæsning for børn og unge om morgenen, og for voksne om aftenen. Projektet finansieres af Nordisk Ministerråd.Hvert år vælges et nyt tema samt en ny børne-, en ungdoms- og en voksenbog, som på en eller anden måde hænger sammen med temaet. Temaet og bøgerne vælges af Nordisk Litteraturuges referencegruppe, som består af en repræsentant fra hvert nordisk land og selvstyrende område.

Også denne gang  har sognepræst Peder Madsen sagt ja til at være vores oplæser

BABETTES GÆSTEBUD AF KAREN BLIXEN

 De to søstre havde slet ikke tænkt sig at give nogen festmiddag. Et aftensmåltid med en kop kaffe var det mest overdådige måltid hvortil de nogensinde havde bedt deres gæster. Men Babettes øjne blev så indtrængende som en tro hunds, de havde ikke kraft til at stå hende imod.

OM BOGEN

 

BabettesBabettes Gæstebud er en historie om en fransk kvinde som i år 1871 flygter fra det revolutionære Paris og går i tjeneste som husholderske i en lille by i Nordnorge. Babette med sine kulinariske evner overgår hvad der er forventet af stillingen hvor hun trofast tilbereder simple måltider til to ældre søstre som har viet deres liv til gud. Men en dag får Babette et brev som bryder hendes hverdag. Hun vinder 10 000 franc på en lottoseddel som længe har været hendes eneste relation til Frankrig. Babette beslutter sig for at lægge hele gevinsten og alle sine kræfter på at skabe et overdådigt måltid – det bliver et måltid som alle kommer til at mindes længe…

Babettes gæstebud er en af Karen Blixens mest kendte bøger og tilhører trods det lille format et af den danske litteraturs største værker. Bogen blev filmatiseret i 1987 under samme navn og vandt en Oscar i 1988 for bedste udenlandske film.

Arrangeret i samarbejde mellem Foreningen NORDEN Hjørring og Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn. Filmen er knyttet til Lønstrup da dele af Babettes Gæstebud blev optaget i Mårup kirke oktober 1986 med lokale statister.
I 2011 inviterede vi til Gæstebud, hvor maden blev lavet efter samme opskrifter som i filmen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skoler og børnehaver opfordres til at holde MORGENGNY med oplæsning om Pipis fødselsdagsfest

Pippi

 

Pippi Langstrømpe er en farvestærk og rebelsk pige, som skaber sig en eksistens, hvor alt er tumult og sjovt. I denne historie deltager vi i en fødselsdagsfest arrangeret i Pippi-stil og med til festen er også Tommy, Annika, Lilla Gubben og Hr. Nilsson. Og der sker altid noget spændende når Pippi er med i billedet!

Pippi holder fødselsdag er et fritstående kapitel, der blandt andet er publiceret i Bogen om Pippi Langstrømpe.

 

 

Del på facebook
Del på Facebook

InfoLand nyheder

    Kommunal

  • Der er ingen indlæg

FACEBOOK