Spring til indhold

Havtornens Rige: Skallerup/Sønderlev Vennebjerg Lønstrup

Aktivt samfund. Rigt foreningsliv. Friskole- børnehave og vuggestue. Unik natur. Spændende kulturarv. Alsidigt erhvervsliv med mange kunsthåndværkere

Nye toner på den gamle Strandfogedgård i Rubjerg

Nye ”toner” i den gamle Strandfogedgård i Rubjerg

Sære brudstykkeagtige historier hvisker marehalmen herude i klitten ved den for længst af sand ødelagte Rubjerg gamle Kirke.

Her hviskes om præsten Poul Friis, en meget tørstig og kontroversiel person fra 1700-tallet. Om Claus Pedersen Mønnich, som fra prædikestolen underviste menigheden i at danse menuet m.v.

Her hviskes om Hedetrolden, om Ellehøje, der danser på gloende pæle, og ude ved klitkanten afdækker vinden bestandig de gamle kulturlag, og sporene efter de første mennesker, brandgrave, flinteværksteder og potteskår, blotlægges.

Her ligger den gamle strandfogedgård, som ejes af Verner Nielsen, hvis familie har ejet gården siden 1814.

I 2000 indgik Vendsyssel Historiske Museum og Verner Nielsen, en aftale om at museet kunne leje Strandfogedgården for en 20 årig periode med det formål at bruge stedet som udstillingssted. Strandfogedgården var en erstatning af udstillingssted for Rubjerg Knude Fyr, som museet måtte flytte ud af pga. sandet.

Den 1. maj udløb kontrakten, museet har flyttet udstillingerne, og de nye lejere Team Strandfogedgården er rykket ind i gården med cafe og brugskunst.

Velkommen til en hyggelig aften, hvor vi fortæller om livet i og omkring gården, og de nye lejere vil fortælle om deres visioner for Strandfogedgården.’

En let anretning serveres, inden Lars Jakobsen Trio indtager cafeen Strandfogedgården.

Lars Jakobsen er kendt for at give koncerter med både musikalitet, gode tekster og lune historier.

Koncerten på Strandfogedgården byder på sange og historier, der handler om livet ved vestkysten, nærmere bestemt Lønstrup og omegn – Havtornens Rige. Det handler både om naturen og om samspillet mellem mennesker og natur, og om at have havet som en både givende og farlig nabo.

Koncerten foregår i den gamle stald, hvor musikere og publikum bringes tæt sammen i den helt særlige stemning, der er i et hus fra 1800-tallet og med Rubjerg Knude og havet tæt på.

Trioen spiller nogle af Lars’ egne vestkystsange, bl.a. sangen ”Godt Flyttet”, skrevet ved genindvielsen af fyret i 2019.

Koncerten byder desuden på sange med tekst af Hirtshalspoeten Poul Jansen og med melodi af Lars Jakobsen.

Ind imellem krydres koncerten med fortællinger og skønne fællessange, som de fleste kender og kan synge med på.

Lars Jakobsen Trio består denne aften af veloplagte Kurt Nielsen på klaver, Ronny Caspersen på bas og Lars Jakobsen på guitar.

Lars Jakobsen er bosiddende i Lønstrup og optræder rundt om i Nord- og Midtjylland med sine sange og fortællinger. Han har udgivet fire CD’er.

Arrangør Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn i samarbejde med Landsbyrådet Havtornens Rige, Foreningen NORDEN og Cafe-Strandfogedgården.

 

Program: 6. august kl. 18.30 på Strandfogedgården, Langelinie 2, Rubjerg

18.30 Rundvisning og fortælling om stedet.

19.00 Let anretning. Vin, vand, øl, kaffe købes.

19.30 -21.00 Koncert med musik, fortælling og fællessang
På grund af Covid-19 begrænset deltagerantal.

Billetter kr. pris kr. 100 kan købes ved betaling på MobilPay 49952 (Husk navn/mail eller tlf.nr.) eller ved henvendelse til  havkystfolk@mail.dk

 

Del på facebook
Del på Facebook

FACEBOOK