Spring til indhold

Havtornens Rige: Skallerup/Sønderlev Vennebjerg Lønstrup

Aktivt samfund. Rigt foreningsliv. Friskole- børnehave og vuggestue. Unik natur. Spændende kulturarv. Alsidigt erhvervsliv med mange kunsthåndværkere

Nordjylland skal være paradis for hestefolk

Istølt i Frederikshavn med verdens bedste islandske heste og internationalt springstævne i Horne. Det er bare et par af de arrangementer, der skal skabe synlighed om Vendsyssel som ride- og hestedestination med ambitioner om at være i verdensklasse

Arrangementerne kan sætte Vendsyssel på verdenskortet. Og det er præcis det Projekt ”Hestene i Lysets Land” ønsker sig. Projektet er et samarbejde mellem Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev Kommuner og har til formål at synligøre alle heste- og ride relaterede services i Vendsyssel. Formålet er at sætte fokus på de mange muligheder hesteinteresserede har for at bosætte sig eller være turist i det nordjyske område.

I øjeblikket strømmer det ind med gode idéer og flere er allerede helt konkrete. Der er for eksempel en App på vej, der gør det let at være ride turist i Nordjylland. Og et virtuelt kort skal samle alle hesterelaterede forretninger, destinationer og ride ruter under et.

”Der er flere fantastiske muligheder i Hestene i Lysets Land. Dels at fremme turismen og forretningsskabelsen indenfor hesteerhverv og ridning. Men også at bosætningen på landet i Vendsyssel øges. Der er i forvejen mange hestehold og synergien mellem dem, kan skabe endnu bedre forhold for familier, der ønsker at bosætte sig i hesteland”, siger Charlotte Kronborg, der er projektleder på Hestene i Lysets Land, der hører hjemme under LAG NORD.

LAG NORD er drevet af de tre kommuner Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev. Foreningen arbejder for udvikling af landdistrikterne sammen med lokalsamfundet. Foreningen er åben for alle, som vil være med til at gøre en forskel og sætte mere fart på erhvervslivet, skabe nye job og gode levevilkår i området.

LAG NORD står bag et informationsmøde lørdag den 6. februar på Vrå Højskole. Mødet vil samle alle heste interessenter og andre interesserede for at præsentere dem for hinanden. Det er åbent for alle, så mød op og bidrag til udvikling i Vendsyssel. Der er tilmeldingsfrist den 29. januar. Efter denne dato anbefales det at spørge om plads.

 

Tilmelding sker på hesteneilysetsland@gmail.com

 

Del på facebook
Del på Facebook

FACEBOOK