Spring til indhold

Havtornens Rige: Skallerup/Sønderlev Vennebjerg Lønstrup

Aktivt samfund. Rigt foreningsliv. Friskole- børnehave og vuggestue. Unik natur. Spændende kulturarv. Alsidigt erhvervsliv med mange kunsthåndværkere

Knudepunkter, NaboGO m.v.

Skilte med teksten Knudepunkt har fået folk til at spærre øjnene op – her kommer fortællingen bag skiltene.

PÅ mødet i Landsbyforum i tirsdags blev vi orienteret om sidste nyt i projektet.
Tornby og Vidstrup er i gang. Anine har tilbudt at orientere ved et møde i Lønstrup 15. september kl. 16,30. Samme dag er der valg til menighedsråd kl. 19 på Friskolen Skallerup. Mon ikke vi kan nå begge dele 🙂

Endelig mødestes udmeldes hurtigst muligt

Giv gerne interessetilkendegivelse til tove.marquardsen@gmail.com

 

 

 

Emnefelt: Kom godt fra start med samkørsel i dit lokalområde

Når vi kører sammen, bliver det lettere og billigere at komme rundt i kommunen, samtidig med at vi mindsker CO2-udslippet og lærer hinanden at kende. Derfor har Hjørring Kommune og Nordjyllands Trafikselskab (NT) lavet aftale med NaboGO, som er en app, der gør det nemt at finde hinanden og køre sammen. Men vi har brug for din hjælp til at give den luft under vingerne, for hvad er en samkørselsapp uden brugere? Så hvis du være med til at åbne menneskers øjne for samkørsel – og deres bildøre for naboerne – er det nu, du eller din forening, din skole, dit lokalområde eller andre skal skrive til os.

Vi hjælper lokalområderne i gang – skal dit være det første? Appen kan bruges i hele kommunen og på tværs af kommuner. Men til at starte med fokuserer vi på 2-3 af kommunens lokalområder, som vil modtage en særlig indsats for at komme rigtig godt i gang. De første områder vil blive udvalgt ud fra interesse og lokalt engagement i at få samkørslen til at fungere. Desuden vil landsbyer i nærhed til jernbanestrækning have fortrinsret. Lanceringen efter sommerferien falder nemlig sammen med banelukninger, og vi håber derfor, at samkørsel kan være med til at afhjælpe de gener, som ændret togdrift vil medføre. Hvis du ønsker at få NaboGO til at køre i dit lokalområde, eller du bare gerne vil vide mere, så skriv til Tove Marquardsen eller Anine fra NaboGO (kontaktinfo nederst).

Derfor skal vi køre sammen: Samkørsel er både for folk, som normalt kører alene, men vil spare CO2 og dele transportudgiften ved at køre sammen i færre biler – og for folk, som ellers ville rejse med offentlig transport, men oplever, at den nuværende offentlige transport ikke møder deres behov. Desuden er det en mulighed for at lære andre mennesker at kende på tværs af matrikler, veje og områder og for at forkorte afstanden mellem lokalområderne i kommunen.  

Det kan appen: NaboGO gør det nemt at finde match mellem dem, der skal samme vej. I appen er der oprettet mødesteder, og der kan oprettes flere, hvor folk kører dagligt – ligesom stoppesteder for busser. Personer, der skal køre, markerer deres rute i appen, og personer der ønsker et lift kan se ruten og anmode om at køre med fra et af de mange mødesteder. Rejseplanen er ovenikøbet integreret i NaboGO, så ruter med kollektiv transport vil også kunne ses i appen.  

Det er gratis at bruge NaboGO; der er hverken oprettelses- eller brugergebyr. Udgifter til benzin m.v. deler man, ved at dem der får et lift betaler en fast lav rate til chaufføren via appen. Kilometertaktsten er sat til 1 kr. per kilometer for kilometer 1-10, 0,75 kr. per kilometer for kilometerne 11-20 og 0,5 kr. per kilometer over 20 kilometer. Samkørsel påvirker ikke dit kørselsfradrag, og de faste lave kilometerpriser gør, at 99% af turene ikke er skattepligtige.

Det lyder da lige som noget for dig – hvad gør du nu? Du skal først og fremmest kunne se meningen i at køre sammen, og du skal have lyst til at bruge appen aktivt og bruge de tomme pladser i din bil på at hjælpe andre med at komme frem til skole, indkøb, badminton eller hvad det nu kunne være på den rute, du alligevel kører. 

Hvis du vil have det maksimale ud af appen, er det bedst, at der er masser af aktive brugere, som både udbyder og har brug for lift. For at få rigtig godt gang i brugen af NaboGO i det område du bor i, vil vi meget gerne have din hjælp til at fremme brugen af appen i dit lokalområde og blandt dine bekendte. NaboGO og Hjørring Kommune hjælper jer i gang og sørger for at reklamere i dit/jeres lokalområde. Men hvis det skal lykkes, skal der være flere aktive lokale brugere – derfor er det vigtigt, at nogen går forrest.

Kontakt os gerne

Hvis I har brug for yderligere information, er I meget velkommen til at kontakte

Anine Kamp fra NaboGO, mail: anine@nabogo.com, tlf. 60 70 40 34 eller Tove Marquardsen, mail: tove.marquardsen@gmail.com, tlf. 21 71 92 20

 

Vejledningsfolder_NaboGo 3 NaboGo – Flyer 18x22cm – bysamfund nabogo b Knudepunkter a

Del på facebook
Del på Facebook

FACEBOOK