Spring til indhold

Havtornens Rige: Skallerup/Sønderlev Vennebjerg Lønstrup

Aktivt samfund. Rigt foreningsliv. Friskole- børnehave og vuggestue. Unik natur. Spændende kulturarv. Alsidigt erhvervsliv med mange kunsthåndværkere

Inge Haandsbæk Vestergaard udnævnt i Skallerup, Vennebjerg og Lønstrup kirker

I går kom så også den GODE og længe ventede nyhed:Inge Haandsbæk Vestergaard.
Ny præst udnævnt i Skallerup, Vennebjerg og Lønstrup kirker pr. 1 februar 2021
I foråret vil der igen være  lys i vinduerne i Skallerup Præstegård. Der er netop udnævornt en ny præst, den 31-årige teolog Inge Haandsbæk Vestergaard. Hun flytter til Skallerup sammen med sin mand Johannes Haandsbæk Vestergaard, der er kok og arbejder som centerleder i det nyåbnede madkulturhus Knets Hus syd for Hjørring.
Sognets nye præst Inge Haandsbæk Vestergaard er født og opvokset i Thy. Hun har læst teologi på Københavns Universitet, hvor hun sideløbende har beskæftiget sig med formidling og journalistik ved bl.a. Bibelselskabet og Kristeligt Dagblad. Efter endt uddannelse har Inge Haandsbæk Vestergaard arbejdet som redaktør på Kristeligt Dagblad. De seneste to år har hun været kommunikationskonsulent i Lolland-Falsters Stift, hvor hun bl.a. har hjulpet præster med at sætte ord på den kristne tro og tradition anno 2020, og guidet folkekirkens aktører til at bruge medierne til at gøre kirken mere synlig for danskerne.
Efter at have boet i København i 10 år hev Inge Haandsbæk Vestergaard sammen med sin mand i foråret teltpælene op fra København for at vende hjem til Nordjylland, hvor de har familiære rødder. Siden da har de boet i Aalborg, og nu glæder de sig til at flytte ind i præstegården i Skallerup.
”Jeg glæder mig meget til at flytte til Skallerup og være præst. Det er et utrolig smukt område, og jeg fornemmer et stort lokalt engagement. Kirken er et samlingspunkt til hverdag og fest, og det er her, vi fejrer nogle af livets glædeligste og sørgeligste stunder sammen. Det er et stort privilegie for mig at være med til det”, siger hun.
Der holdes Indsættelsesgudstjenester i pastoratets kirker søndag den 7. februar på følgende tidspunkter: Vennebjerg Kirke kl. 10.00 – Lønstrup Kirke kl. 12.30 – Skallerup Kirke kl. 14.00.
Det vil blive annonceret her på hjemmesiden, om det, i forhold til de gældende coronarestriktioner, bliver muligt at samles i Sognegården efter gudstjenesten kl. 14.00.
Inge Haandsbæk Vestergaard skal ordineres i Budolfi Kirke i Aalborg den 14. januar, men på grund af coronarestriktioner vil det kun være muligt at deltage med forudgående invitation.
Vi hilser vores nye præst velkommen til Havtornens Rige og glæder os til at samarbejde med dig.
På vegne af Landsbyrådets Havtornens Rige
Glædelig jul og godt nytår
Tove Marquardsen
🌲⭐🌲⭐🌲⭐🌲
Del på facebook
Del på Facebook

InfoLand nyheder

    Kommunal

  • Der er ingen indlæg

FACEBOOK