Spring til indhold

Havtornens Rige: Skallerup/Sønderlev Vennebjerg Lønstrup

Aktivt samfund. Rigt foreningsliv. Friskole- børnehave og vuggestue. Unik natur. Spændende kulturarv. Alsidigt erhvervsliv med mange kunsthåndværkere

Havtornefestivalen 1. til 9. september 2012

Find Stygge Krumpen –  geocaching i Havtornens Rige
6
 caches skal findes. Præmier til de første 10, der finder dem alle.
S
tart ved  (N 57º 28.609 E 009º 47.821’) 

Lørdag den 1. september

”Gudstjeneste til fods” kl. 14.00
Vi samles ved den lille rasteplads ved Grønne Klitvej midt mellem Feriebyen og Skallerup kirke. Her markeres åbning af Havtorneugen med opsendelse af 100 havtornefarvede balloner – med ønsker for landsbyernes fremtid..
Umiddelbart herefter er der ”Gudstjeneste til fods” med sognepræst Peder Madsen..
“Gudstjenesten” har form af en vandring i Skallerup Klit afbrudt af små pauser med sang, tekstlæsning og korte meditative overvejelser, der tilsammen vil vække til eftertanke over livet som en vandring og tilværelsen som en vej. Tag passende påklædning og vandrefodtøj på. Der gennemføres, uanset hvordan vejret bliver. Når vi er tilbage ved udgangspunktet igen, serveres der en kop kaffe/te dér.

Søndag den 2. september

Vennebjerg Mølle maler kl. 13-17
Medlemmer fra Vennebjerg Mølles Venner og Fonden til Vennebjerg Mølles Bevarelse maler korn fra det økologiske Bageri ”Aurion”, mens de fortæller om møllen, dens historie og omgivelserne.

Lønstrup Aktivitetscenter Åbent hus kl. 13-16.
Kom og se, hvad der der sker i huset, Bugten 4. Måske er det noget for dig og din familie. Aktivitetscentret er et tilbud til Hjørring kommunes efterlønnere og pensionister – men til åbent hus er alle velkomne.
I dagligdagen arbejder huset på mange forskellige aktiviteter, både fysiske, kreative og sociale.
Brugerne har boder, hvor de viser og sælger nogle af de ting, de har lavet i huset. Tina og Sonja fra Det Kreative Hus kommer og viser det sidste nye indenfor mexikansk flet, og ting lavet af cykel- og traktorslanger
Der er hyggelig harmonikamusik og kaffe på kanden..

Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn, Åbent hus 13-16.
Arkivet for Skallerup-Vennebjerg-Rubjerg og Mårup sogne, Bugten 4, arbejder på et stort projekt med indsamling af skole- og konfirmationsbilleder fra de 4 sogne. Kom og hjælp os med at sætte navne og årstal på de indsamlede fotos. Har du fotos eller andre arkivalier fra egnen, er vi meget interessede i at modtage eller låne disse til kopiering /scanning

Tirsdag den 4. september

“Glade landsbyfugle” får nye huse m.v. kl. 13-16.30
På Roskilde Festival 2012 havde de ”Happy City Birds”. Vi har glade landsbyfugle J, som snart flytter ind i nye huse på samlingspladsen midt i Sønderlev by.
En far, hans far og svigerfar har savet elementer til 40 fuglehuse. Børn fra Friskolen Skallerup er i disse dage ved at banke husene sammen, hvorefter de vil omdanne træhusene til skønne, farverige kunstværker..
Tirsdag den 4. kl. 13 vil børnene fragte de færdige huse til den “lidt misrøgtede plads” midt i Sønderlev by..
Her håber vi, at alle m/k af ”Havtornens Rige” kommer og hjælper børnene med at gøre pladsen synlig igen. Fjerne ukrudt, ”rede og flette den store pilehyttes hår” – med vejledning fra ”Pilebyg” – sætte fuglehusene på stolper, drikke saftevand, kaffe m.v..

Fredag den 5. september

Havtorneræs/løb/gåtur med fortællinger undervejs. kl. 17-19.30
Tag madkurven med til Strandfogedgården i Rubjerg, Langelinie 1. Herfra drager børn og voksne ud i klitten og Lønstrup Klint. Til løb med Svenning og vandretur med Tove op og ned af klitter og afblæsningflader. Der bliver stop med opsamling undervejs, hvor vi skal høre nogle spændende fortællinger fra området. Måske finde sporene efter vore forfædre flint, potteskår m.v.

Søndag den 7. september
KFUM spejderne Skallerup-Vennebjergs store Høstmarked kl. 13.30-17.00
På Fruemøllevej, Sønderlev, Hjørring. Med loppemarked, tombola og café med stort kagebord.
Kom til en hyggelig eftermiddag og oplev aktiviteter som snobrødsbagning, cykelbrandsprøjte og fald-i-vand maskine.
Kl. 16.30 afsløres vinderne af havtornemad- og fotokonkurrence.

Mandag 20. august til søndag den 7. september
Havtorne-madkonkurrence
Bruger du havtorn i din daglige madlavning, eller går du rundt med lyst til at opfinde en ny og spændende ret, hvor havtornen indgår?
Har du lyst til at dele dine eksperimenter med andre, så mød op med smagsprøver til 5 prs. ved KFUM-Spejdernes Høstmarked, Fruemøllevej, Sønderlev, Hjørring søndag den 9. september senest 14.30. Her vil en komite smage sig frem til dagens vindere, der afsløres kl. 16.30.

Fotokonkurrence
Gå på opdagelse med dit kamera og fang de motiver, som du synes er kendetegnende for Havtornens Rige. Indsend fotos, 21×29,7 cm (A4) senest 7. september i kuvert mærket “Fotokonkurrence” til:
Landsbyrådet Skallerup-Vennebjerg-Lønstrup, M. Kabelsvej 62, Lønstrup, 9800 Hjørring
Billederne udstilles kl. 13.30-17.00 ved KFUM-Spejdernes høstmarked den 9. september i Spejderborgen, Fruemøllevej, Sønderlev, Hjørring, hvor vinderne afsløres kl. 16.30

Lørdag den 1. september til søndag den 9. september
Lokal geocaching
I havtorneugen vil der være en lokal geocaching med præmier til de første 10, der finder det antal caches der er lagt ud. Folder med koordinater kan hentes i Lønstrup ved Superspar og Turistkontoret. I Vennebjerg ved Glaspusteriet. I Sønderlev ved damefrisøren. Kan også ses på vores hjemmeside www.havtornensrige.dk

 Havtornefestivalen støttes af Superspar, Sparekassen Vendsyssel m.fl.


 


Del på facebook
Del på Facebook

FACEBOOK