Havtorne-madkonkurrencen 2013 Siljes vinderopskrift
Ingredienser:
2½ dl sukker
2½ dl havtorn
1 æggeblomme
225 ml sødmælk
100 ml piskefløde
Pynt
Hvid chokolade
- Kog sukker og havtorn ved kraftig varme i 5 min.
- Hæld det i en sigte og mas al safen ud af bærrene med en ske.
- Afkøl den tykke saft i køleskabet – gerne natten over
- Hæld den kolde saft i en blender og purer det med sødmælk og æggeblomme
- Kom fløden i blandingen og bland det hele godt sammen.
- Kom fløden i blandingen og bland det hel godt sammen.
- Tænd for ismaskinen og hæld blandingen i fryseskålen.
- Lad blandingen køle af i ismaskinen i 35-45 min.
- Hak noget hvidt chokolade.
- Kom isen i nogle små skåle eller glas og drys chokoladen ud over.