Havtorneis

Havtorne-madkonkurrencen 2013    Siljes vinderopskrift

Ingredienser:
2½ dl sukker
2½ dl havtorn
1 æggeblomme
225 ml sødmælk
100 ml piskefløde
Pynt
Hvid chokolade

  1. Kog sukker og havtorn ved kraftig varme i 5 min.
  2. Hæld det i en sigte og mas al safen ud af bærrene med en ske.
  3. Afkøl den tykke saft i køleskabet – gerne natten over
  4. Hæld den kolde saft i en blender og purer det med sødmælk og æggeblomme
  5. Kom fløden i blandingen og bland det hele godt sammen.
  6. Kom fløden i blandingen og bland det hel godt sammen.
  7. Tænd for ismaskinen og hæld blandingen i fryseskålen.
  8. Lad blandingen køle af i ismaskinen i 35-45 min.
  9. Hak noget hvidt chokolade.
  10. Kom isen i nogle små skåle eller glas og drys chokoladen ud over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *