”Danmark, mit fædreland”

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
29/08/2017
19:00 - 20:30

Lokation
Lønstrup Cafe Bio

Kategorier
Ingen kategorier


Vendsyssel Teater skal til foråret sammen med 6 andre egnsteatre fordelt i hele landet, bidrage til forestillingen ”Danmark, mit fædreland”. Her skal vi i mosaikform forsøge, at beskrive hvordan hverdagen/livet/tilværelsen ser ud, afhængigt af hvilken del af landet du befinder dig i. Måske er der store forskelle, måske er vi meget ens. Det korte af det lange er, at Vendsyssel Teater skal bidrage med en 10-minutters fortælling, som på en eller anden måde indeholder essensen af, hvad det vil sige at bo i Vendsyssel.

Jeg selv har fået opgaven at forfatte (og instruere) vores teaters bidrag, som skal spilles af Robin Haslund Buch sammen med en mandlig skuespiller fra Baggårdsteatret (Svendborg). Ligeledes skal Robin også medvirke i en egnsfortælling, forfattet af et af de andre teatre.

Udgangspunktet for min Vendsyssel-fortælling er temaet ”På afgrundens kant”. Sådan fornemmer mange borgere i Østdanmark, at tilværelsen må være her på Jyllands nakke, og dette billede er ikke blevet mindre aktuelt efter talrige TV-billeder af nedstyrtende sommerhuse.

Min fortælling udspiller sig netop i et nedstyrtningstruet sommerhus på Lønstrupkanten. Min hovedperson selv er også på ”kanten”.

Han er kunstner, uden beskæftigelse, tilflytter, homoseksuel, har fornylig brudt med sin kæreste, og har et manio-depressivt sind, der ind imellem medfører en druktur eller to.

Det lyder måske ikke så muntert – men dét vil det blive!

Som du kan se, har han en del at kæmpe med, men hans selvdestruktive tanker, krydres også med megen (galgen)humor og vid.

En del af konceptet i ”Danmark mit fædreland” er, at personer fra lokalsamfundet også inddrages i skabelsesprocessen. Ikke som medvirkende på scenen, men til at komme med bidrag til fortællingens forskellige elementer.

Tirsdag d. 29. august afholdes et lille borgertræf i Den blå Café i Lønstrup, hvor ideen bliver yderligere fremlagt, og hvor vi håber at folk vil møde op, og komme med forskellige inputs til historien, så den får en mangefacetteret og autentisk klangbund.

Fællessang, øl, kaffe mv.